Datum: 
17-09-2022
Tijd: 
10:00 - 16:00
Plaats: 
Informatiecentrum Energiepark Koningspleij Arnhem
Kom op zaterdag 17 september naar de Open Energiedag! Op tientallen locaties kun je een kijkje komen nemen bij duurzame energieprojecten. Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Ook bij Energiepark Koningspleij kun je die dag tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen. De initiatiefnemers van het energiepark, leden van Rijn en IJssel Energie (REIJE), staan deze dag voor je klaar. Je hoort alles wat je wilt weten over het ontstaan en de bouw van de Arnhemse windmolens en zonnepark.

Vorig jaar openden bijna vijftig duurzame energieprojecten tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om mensen kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn een boottocht naar drijvende zonnepanelen, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt, duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ, windparken in aanbouw, elektrische auto’s die kunnen terugleveren aan het net, de kabels voor wind op zee, en een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet.
Op tientallen locaties door heel Nederland zetten ook dit jaar producenten de deuren open. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen kun je op verschillende plekken terecht en windmolens en zonneparken dichtbij bekijken. Meer informatie is te vinden op Daarkrijgjeenergievan.nl

Praktische info
Datum: zaterdag 17 september 2022
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Energiepark Koningspleij ligt aan het eindé van de Nieuwe Havenweg in Arnhem (een doodlopende weg). Hier word je ontvangen door vrijwilligers van REIJE.