Derk te Bokkel

Profiel: 

 

Derk te Bokkel is opgegroeid in de Gemeente Rheden en woont in Arnhem. Hij is actief in zijn wijkorganisatie en vervult binnen REIJE de functie van penningmeester. Ook vertegenwoordigt hij de coöperatie als aandeelhouder in het Windpark Koningspleij en is hij secretaris van de Financiele Commissie van de ledenvergadering.

Derk is als econoom en bedrijfskundige opgeleid in Wageningen. In het dagelijks leven is Derk interimmanager in de industrie en heeft hij een aantal commissariaten. Hij is zelf oprichter en grootaandeelhouder van een internationaal bedrijf. Met energie heeft hij raakvlakken via zijn vroegere activiteiten, onder meer als groepsdirecteur Stork Power Services.

‘Mijn hele leven heb ik in de industrie gewerkt en bijgedragen aan de economische welvaart. Maatschappelijke thema’s zijn daar minder aan de orde. Bij de coöperatie kan ik daar aan bijdragen en zet ik me in voor de energietransitie met draagvlak van mensen uit Arnhem en omgeving. De combinatie van maatschappelijk, politiek, technische en financiële vraagstukken waar we in het bestuur van REIJE voor staan past goed bij me.'