Energie Bespaar Game


 

De Energie bespaar game @thuis
De wijk initiatieven van Renkum, Doorwerth, Oosterbeek en Heveadorp presenteren, met steun van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Gemeente Renkum, Vivare, Rijn en IJssel Energiecoöperatie en de VVE’s, vol trots de Energie bespaar game @thuis. Een splinternieuwe game, waarbij je samen met wijkgenoten energie bespaart voor je woning.

Energie besparen leuk maken & samen doen
Welke acties in jouw woning en gedrag zorgen voor extra energiebesparing? Hoe doen je buren dat eigenlijk? Welke aanpassingen leveren nu echt wat op? Wat kun je zelf doen en wat met anderen? De Energie bespaar game helpt bij het beantwoorden van deze vragen. Je leert hoe je laagdrempelig energie bespaart, op een leuke manier. Door met je team van buurtgenoten, te gamen tegen andere wijken en dorpen. Deze volledig gesubsidieerde, nieuw ontwikkelde game zetten we in om samen energie besparen leuk te maken!

Wat & hoe
Je speelt de Energy Transition Game gedurende zeven weken. Iedere week staat in thema van een nieuwe uitdaging die 30 minuten duurt, waarbij je strijdt om de felbegeerde weekprijs. Ondertussen leer je hoe je in jouw woning en met jouw gedrag het beste energie bespaart zodat je energierekening flink omlaaggaat.

Voor wie & wat levert het op
De game is bedoeld voor iedereen die een energierekening te betalen heeft: woningeigenaren, huurders en huisgenoten. Wanneer je de game gaat spelen, doe je dat in teamsamenstelling, samen met buurtgenoten uit jouw wijk of dorp. Elke week wint één team de weekprijs t.w.v. € 75,- tot 150,- in totaal. Dat kan iets zijn voor het gehele team, of iets voor alle teamleden. Het huishouden dat de meeste energie bespaart, wint de hoofdprijs: een energiebesparende ingreep voor je woning t.w.v. € 300,-. Daarnaast verlaag je je eigen energieverbruik wat positief is voor je portemonnee ;-).

Duurzaam wonen voor iedereen
Slecht geïsoleerde woningen en gebouwen worden aangepakt voor 2030 met de nieuwe plannen van Minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hij zet zich in voor een duurzame woning binnen handbereik, voor iedereen. Dit wordt o.a. gerealiseerd door de Energiebespaarcoalitie, opgezet vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken, bestaande uit een groep initiatieven die Nederlanders op allerlei manieren helpen om warm de winter door te komen, zonder torenhoge kosten. Vanuit deze coalitie is de Energie bespaar game ontstaan. Dit is een volledig gesubsidieerd project.

Lees hier de meest gestelde vragen
https://slimrenoveren.nl/ETG_home/veelgestelde-vragen-energiebespaargame-Renkum/20230120_Veel-gestelde-vragen-over-de-Energie-Bespaar-Game_Renkum.pdf