In het nieuwe jaar openen de deuren van het bezoekerscentrum Koningspleij. Vanuit het centrum aan de Havenweg heb je prachtig uitzicht op de windmolens en op het zonnepark dat hier ook wordt gebouwd.

Bij het bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over de lokale energietransitie. De bedoeling is dat het centrum tenminste een keer per maand open is voor publiek. Iedereen die wil kan dan vrij inlopen en de molens van dichtbij bekijken.

Ervaringen delen
Daarnaast wordt het bezoekerscentrum Koningspleij gebruikt voor presentaties over de lokale energietransitie. ‘Met enige regelmaat willen we bijeenkomsten organiseren rondom coöperatieve wind- en zonprojecten’, zegt voorzitter Judith van de Geer van REIJE. ‘Onze ervaringen op dit vlak delen we graag met anderen om zo de duurzame energietransitie een stap verder te brengen.´

Ook leerlingen uit het basis-, middelbaar en hoger onderwijs zijn welkom om op deze plek over duurzame energie te leren. Voor partijen uit het werkveld is het bezoekerscentrum te huur. Het centrum biedt ruimte voor maximaal 30 personen.

Openingsdatum
De exacte openingsdatum van het bezoekerscentrum Koningspleij hangt af van de coronamaatregelen. ´Zodra het kan openen we de deuren en is iedereen welkom.´ Via deze website en sociale media houden we je op de hoogte. Voor meer informatie of om te reserveren: stuur een mail

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om een handje te helpen bij het informatiecentrum? We zoeken gastheren en -vrouwen om bezoekers te ontvangen en over het windpark te leiden. Natuurlijk krijg je voor die tijd een goede instructie. Interesse? Stuur een mail en we houden je op de hoogte.

Initiatiefnemers
Het bezoekerscentrum Koningspleij is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie in samenwerking met Prowind, gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Greentrust, Enercon, Industriepark Kleefsewaard en Sunvest. Het centrum is gerealiseerd met dank aan onze vrijwilligers.

Op de foto:
Een handjevol windaandeelhouders nam zaterdag 18 december de kans waar om alvast een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum Koningspleij.