***** De vacature is inmiddels gesloten ***** Onze directeur van REIJE EnergieDiensten (RED) geeft sturing aan de uitvoeringsorganisatie van Rijn en IJssel energiecoöperatie. De RED is 100% eigendom van de energiecoöperatie. Wij zoeken een energieke collega die zorg draagt voor onze interne organisatie en de positionering daarvan bij onze gemeentelijke partners en opdrachtgevers.

In opdracht van (op dit moment) drie gemeenten levert RED de ondersteuning van de verduurzaming van woningen aan woningeigenaren en vve's, o.a. in de vorm van energie coaching, warmtewandelingen, en wijkondersteuning. Dit werkveld ontwikkelt zich op dit moment snel, en ook de positie van de RED is daarmee sterk in ontwikkeling. In de rol van directeur vertaal je de maatschappelijke vragen rondom verduurzaming naar een haalbaar productenaanbod. Gemeente Arnhem, Rheden en Renkum zijn hierin opdrachtgever, inwoners zijn ontvanger van deze diensten.

Belangrijke taken in deze rol
• Je bent verantwoordelijk voor de winst-en verliesrekening van RED en de (externe) aansturing van het administratiekantoor (zij voeren de financiële en salarisadministratie en stellen de jaarrekeningen op;
• Je rapporteert aan het bestuur van REIJE en neemt deel aan de maandelijkse bestuursvergaderingen;
• Je geeft tijdens ALV's toelichting op de werkzaamheden en de financiële status;
• Je begeleid projectleiders en adviseurs in hun werk voor de gemeenten;
• Je bent verantwoordelijk voor afspraken met ZZP'ers, vrijwilligers en medewerkers over hun inzet en salariëring;
• Je draagt zorg voor goede samenwerking binnen het team;
• Je onderhoudt contacten met onze gemeentelijke partners over ontwikkelingen, budgetten, subsidies en wensen en vertaalt dit (met het team) in een aanbod.

Competenties
Je bent communicatief sterk, werkt zelfstandig en resultaatgericht en kunt uitstekend plannen en organiseren. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent accuraat, denkt graag (proactief) met de business mee, zoekt naar optimalisaties en durft knopen door te hakken in de bedrijfsvoering. Affiniteit en/of ervaring in het werken met gemeenten is een voorwaarde.

Aanbod
Twee dagen in de week met mogelijke groei naar meer dagen indien de dienstverlening wordt uitgebreid. We gaan graag in gesprek over de precieze invulling van deze rol. Geïnteresseerd? Mail naar judith.van.de.geer@rijnenijsselenergie.nl en wij nemen contact met je op. Voor meer informatie over REIJE; www.rijnenijsselenergie.n