Kindcentrum Oosterbeek krijgt nog dit jaar een zonnedak met 374 zonnepanelen. Wethouder Joa Maouche van Gemeente Renkum en Judith van de Geer, voorzitter van Rijn en IJssel Energiecoöperatie tekenden donderdag 1 juli voor de samenwerking.

Het initiatief voor het zonnedak komt van de Bernulphusschool. REIJE is gevraagd om het project te ontwikkelen. De aanleg van het zonnedak kost € 112.200. Dit bedrag wil de coöperatie bijeen brengen door de uitgifte van 374 participaties van € 300 per stuk.

Voor het project wordt gebruik gemaakt van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieprojecten (SCE, voorheen de Postcoderoos regeling). Dat houdt in dat inwoners uit de directe omgeving van het kindcentrum, met de postcode 6813, 6816, 6861, 6862, 6865 en 6874, kunnen meedoen.

Deelnemers ontvangen in ruil voor hun investering een goed rendement van zo’n 5 procent. Bovendien dragen zij met hun participatie bij aan meer duurzame energie. Met de zonnepanelen kan circa 111.000 kWh groene stroom per jaar worden opgewekt. Als alles volgens plan loopt liggen de zonnepanelen aan het einde van dit jaar op het dak van Kindcentrum Oosterbeek te stralen. (Foto: Barry de Reus)

Interesse?
De voorinschrijving is gestart. Kijk voor meer informatie en meld je aan.

Op de foto: Wethouder Joa Maouche van Renkum en REIJE-voorzitter Judith van de Geer tekenen een intentieovereenkomst voor het zonnedak op Kindcentrum Oosterbeek.(Foto: Barry de Reus)