Het plan om de parkeerplaats van het Arnhemse stadion GelreDome te overkappen met zonnepanelen gaat (voorlopig) niet door. De kosten van materialen lopen zo hoog op dat het met geen mogelijkheid rendabel te krijgen is.

Rijn en IJssel Energiecoöperatie en GelreDome lanceerden het plan voor de zonnecarport al enkele jaren geleden. Het idee was om de parkeerplaats een soort grote carport te bouwen, waaronder auto’s geparkeerd zouden kunnen worden. Bovenop zouden dan de zonnepanelen gelegd worden. De verwachting was dat er 3000 panelen geplaatst konden worden. Daarmee zou aan 250 huishoudens energie geleverd kunnen worden.

In de afgelopen tijd zijn de materiaalkosten wereldwijd gestegen. De prijzen van staal zijn met tientallen procenten omhoog gegaan. En dat maakt dit project nu onhaalbaar: er is veel staal nodig voor de constructies waarop de panelen moeten rusten. De gestegen kosten zijn niet te dekken door een extra beroep op subsidiepotjes te doen. Rijn en IJssel heeft daarom besloten het plan tot nader order stil te leggen. In de loop van volgend jaar wordt gekeken hoe het dan met de materiaalprijzen staat en of het haalbaar is om het project te hervatten.

Journalist Rob Berends van Dagblad de Gelderlander interviewde REIJE-voorzitter Judith van der Geer over het plan voor zonnepanelen bij Gelredome.
Het volledige artikel is terug te lezen op De Gelderlander.

Bron: De Gelderlander