Goed nieuws: Zonneveld de Bocht is opgeleverd en produceert nu lokale donkergroene energie! Het project is een initiatief van werkgroep Klimaatactief Dieren-Zuid i.s.m. Rijn en IJssel Energiecoöperatie. All Clean Energy heeft het project gebouwd, getest en deze maand opgeleverd aan Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Nu de installatie in bedrijf is, zijn we klaar voor een zonnig 2023.

De bouwstappen
Na het bouwklaar maken van het terrein in augustus en september door Hooijer Renkum is het elektriciteitsgebouw geplaatst. De aansluiting op het Liander net door Kenter is geregeld. In oktober begon All Clean Energy / Samen Groep met de onderconstructie en het aanleggen van de panelen. In de derde week van december is het project officieel opgeleverd. Zonneveld de Bocht gaat jaarlijks energie leveren voor een equivalent van ca. 200 huishoudens.

Openingsfeestje
We zijn van plan in het voorjaar (medio april) het project nog officieel te openen met een feestelijk moment.

Deelnemers
De deelnemers die financiële inleg hebben gedaan in Zonneveld de Bocht worden persoonlijk op de hoogte gehouden van de geproduceerde hoeveelheid energie en de financiële stand van zaken.