Opstart
De werkgroep ‘Dieren-zuid Klimaat actief’ heeft samen met Rijn & IJssel Energiecoöperatie een zonneveld ontwikkeld op een terrein van de gemeente Rheden. Het ligt aan de rand van Dieren, in de bocht van het stoomspoor van Dieren naar Eerbeek. Het 
terrein is klaargemaakt voor de aanleg van het zonnepark en ligt nu vol met ruim 3000 zonnepanelen. Hiermee is het doel van alle lokale inspanningen bereiktt: lokaal opgewekte stroom voor zo’n 200 huishoudens.

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.
Vind hier het informatiememorandum en vind hier het AFM informatiedocument.

Stand van zaken opwek Zonneveld de Bocht
Eind 2022 is Zonneveld de Bocht in gebruik genomen. In april hebben we met een groot aantal betrokkenen de feestelijke opening gevierd. De productie gaat goed. Tot op heden worden er flink wat MWh opgewekt. De productiecijfers kun je hier bekijken. Na afloop van elke maand werken we de cijfers bij zodra we de afrekening van Greenchoice, waar we de opgewekte stroom aan verkopen, hebben ontvangen.

Opbrengsten
We kregen wat vragen over de uitkering van de opbrengsten van het Zonneveld de Bocht aan de deelnemers. Hierbij een toelichting: Zonneveld de Bocht is gebouwd vorig jaar en de productie is gestart half december. Pas na het eerste (volledige) jaar productie, zullen we de opbrengsten (winst) uit het project gaan uitkeren. Dit betekent dat we ná 2023, in het voorjaar / tegen de zomer van 2024, de balans en jaarrekening van Zonnepark de Bocht opmaken. Pas nadat deze vastgesteld zijn (binnen 6 maanden na afloop van het jaar) kunnen we opbrengsten uitkeren. Daarna volgt dit elk jaar in dezelfde periode.

Open Energiedag bij Zonneveld de Bocht
Kom op zaterdag 16 september naar de Open Energiedag! Op tientallen locaties kun je een kijkje komen nemen bij duurzame energieprojecten. Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Ook Zonneveld De Bocht in Dieren doet mee! De precieze tijden zijn nog niet bekend, dus houd onze website in de gaten.

Lees hier alles over de feestelijke opening:
https://www.rijnenijsselenergie.nl/nieuws/zonneveld-de-bocht-dieren-fees...

Lees hier alles over de oplevering:
https://www.rijnenijsselenergie.nl/nieuws/zonneveld-de-bocht-opgeleverd-...

Lees hier het interview met een van de intitiatiefnemers:
https://www.rijnenijsselenergie.nl/nieuws/geen-klachten-door-goed-commun...