''25 zonnepanelen op het dak van de school; dat moet toch te doen zijn?'' Met deze vraag is de leerlingenraad van het Montessori College in Arnhem een initiatief gestart om de school te verduurzamen. In de eerste fase zijn enkele zonnepanelen en een lichtwand in regenboogkleuren opgeleverd. Deze vormt een ontmoetingsplaats en licht op wanneer leerlingen hun mobiele telefoons opladen. De hiervoor benodigde investering hebben de leerlingen verzameld door het verkopen van groene armbandjes.
 
De school had door het enthousiasme van de leerlingende wens om meer zonnepanelen bij te plaatsen. Rijn en IJssel Energiecoöperatie en crowdfunding platform Greencrowd hebben dit gefinancierd. Eind 2013 en begin 2014 hebben 63 crowdfunders er samen voor gezorgd dat het financieringstarget voor dit project is gehaald (€ 18.000 euro); een prachtig resultaat waar we trots op kunnen zijn. Jan de Wit, oud-directeur Rijn en IJssel Energiecoöperatie: “Crowdfunding is een mooie manier om betrokkenheid te tonen, met ook nog eens een groter rendement dan op een spaarrekening. Kleine en grote bedragen zijn welkom!” 

De crowdfunders hebben € 100,- ingelegd en ontvangen vijf jaar lang € 25,- retour. Sommigen van hen zien af van de terugbetaling, maar hebben als rendement gekozen voor een vijfjarig lidmaatschap bij de Rijn en IJssel Energiecoöperatie